Arbetsrätten i teori och praktik - grunder och fördjupning

Vill du bli en ännu bättre arbetsgivare? När du vet mer om lagar och Kyrkans kollektivavtal underlättar det arbetet på hemmaplan. Du undviker också att hamna i konfliktsituationer genom att du är säker på vad som gäller. Arbetsgivarfrågor/Arbetsrätt handlar om vårt arbetsrättsliga system med lagar, kollektivavtal och möjligheter till lokala alternativ.

Kursinnehåll

Denna utbildning är uppdelad i två delar. Det vi kallar för blandat lärande.

Del 1: E-utbildningen “Introduktion till arbetsrätten”

E-utbildningen “Introduktion till arbetsrätten” ger dig de första grunderna i arbetsrätten. Denna ska vara genomförd och klar inför del 2. Det tar ca två timmar att gå E-utbildningen

Del 2: Två lärarledda utbildningsdagar 

Under de lärarledda dagarna får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om centrala frågor som en arbetsgivare måste hantera korrekt för att undgå tvister och skadestånd. Vi utforskar de senaste rättsliga riktlinjerna och analyserar de mest relevanta fallen för att ge dig en djupare förståelse av arbetsrättens komplexa värld. Utbildningen är både teoretisk och praktisk och varvar föreläsningar med diskussioner, övningar och grupparbeten kring fall från verkligheten.

  • Vårt arbetsrättsliga system och Svenska kyrkans kollektivavtal
  • Allmänna skyldigheter i anställningen, arbetsledningsrätt, arbetsskyldighet, lojalitets­plikt, kritikrätt, bisyssla, kontroller med mera.   
  • Anställningsskyddslagen: uppsägning, arbetsbrist och personliga skäl, turordning, avskedande, verksamhetsövergång, omställningsavtalet   
  • Medbestämmandelagen och förtroendemannalagen
  • Förhållandet kyrkoordning–lag, tillsyn, beslutsprövning, överklagande, behörighetsfrågor, befogenhetsprövning med mera.  

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som i ditt dagliga arbete kommer i kontakt med personalledning och personal­frågor. Du är exempelvis kyrkoherde, kansli­chef, kyrkokamrer, personalchef, personal­ansvarig, personalsekreterare eller förtroende­vald med särskilt ansvar för personalfrågor. 

Kursmål

Utbildningen ger dig både grunder och djupare kunskaper i arbetsrätten. Du lär dig att tillämpa regler och avtal samt hur du ska agera korrekt i mer komplexa arbetsrättsliga situationer. Genom att hantera regler och avtal rätt från början kan du undvika arbetsrättsliga konflikter i det dagliga arbetet.  

Pris: 4 200 kr exkl. moms

Kommande tillfällen

Stockholm

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation
2024-09-24 09:30 - 2024-09-25 16:00
Inga platser kvar
4 200 kr exkl. moms
Fullbokat