Teologisk bildning för förtroendevalda i Svenska kyrkan

Har du som förtroendevald känt ett sug efter att fördjupa dig i teologins värld? Känner du tvekan på grund av att du tyckt att den teologiska ”kostymen” varit lite för ”trång” så att den riskerar att stänga dörrar som i en folkkyrka borde stå öppna mot livets rikedom? Då är detta något för dig! 

Kursinnehåll

Ett tillfälle över två dygn för dig som saknar formell teologisk utbildning, och som vill fördjupa dig i folkkyrkoteologi med utgångspunkt från din egen bildningsresa och reflektera över den djupare innebörden i att vara förtroendevald, så att kunskap och liv hänger samman. 

Skao och Sigtunastiftelsen bjuder in till en fortbildning  en unik samtalsmiljö där vi blandar teori med delande av egna livserfarenheter. Kursledare är Bengt Kristensson Uggla, författare och professor vid Åbo Akademi, tillsammans med Helle Klein, präst och direktor vid Sigtunastiftelsen.

Kursmål

Utbildningen  tar sin utgångspunkt i din egen bildningsresa för att sedan introducera hur folkkyrkotanken växt fram tillsammans med ett skapelseteologiskt fokus på människoblivande – Guds och vårt eget människoblivande.

  • Den svenska folkkyrkan – vad är det? 
  • Samtal med utgångspunkt i några teologers syn på folkkyrkan
  • Det låter som musik! – kyrkomusiken som modell i hur vi är folkkyrka 
  • Folkkyrkan, tilliten och demokratin – att vara förtroendevald utifrån Luthers kallelselära.
  • Folkkyrkan och framtiden.

Utbildningen vänder sig till dig som är förtroendevald; ordförande, vice ordförande ledamot eller ersättare, och som inte har någon formell teologisk utbildning.

Övrigt

Sista anmälningsdag är fem veckor före startdatum.

I priset ingår helpension på Sigtunastiftelsen torsdag-lördag

Har du praktiska frågor? Kontakta Helen Andersson, helen.andersson@skao.se

Kommande tillfällen

Sigtuna

Sigtunastiftelsen hotell & konferens
Inga platser kvar
6 200 kr exkl. moms
Fullbokat
Sigtunastiftelsen hotell & konferens
Inga platser kvar
6 200 kr exkl. moms
Fullbokat